Despre filosofia prima de al-Kindi, la Cluj                                                  Dan Ciupureanu despre Omar si diavolii, la Iasi                                                  Jazz live cu Whiskydenker la Hangariada                                                  Expozitia „Orase in dialog: Bucuresti – Viena“                                                  Evenimente POLIROM JUNIOR la Sotron. Targ de carti, jocuri si distractii                                                  Seara literara cu scriitorul Gheorghe Sasarman la ICR Berlin                                                  Editura Polirom la Bookfest 2017                                                  Festivalul Filmului European saluta viitoarea capitala europeana a culturii                                                  Despre Eminescu si literatura italiana, la Salonul Intenational de Carte de la Torino                                                   11 trupe internationale si 4 zile de jazz, in iulie, la poalele Muntilor Semenic                                                 
Nr.566, 15-05-2017
Newsletter
Introduceti adresa de Email pentru a va abona:
Nr.566, 15-05-2017
PE SCURT
Dragos Cojocaru

– Fostul presedinte Bill Clinton si autorul de bestselleruri James Patterson isi unesc fortele pentru a scrie impreuna un thriller a carui actiune se va petrece la Casa Alba.Cartea poarta titlul de The President Is Missing si este prezentata de editura drept un „amalgam unic de intriga, suspans si drama in spatele scenei celor mai importante coridoare ale puterii“. Se crede ca Bill Clinton a primit o suma „de sapte cifre“ ca onorariu. Cartea va aparea in iunie anul viitor.

 

– In acest timp, Barack Obama este pe punctul de a deschide un studio de inregistrari in „Barack Obama Presidential Center“ din Chicago, un centru al carui scop este sa pregateasca „noua generatie de lideri“. Obama spera sa aduca aici muzicieni precum Bruce Spring­steen sau Chance The Rapper, dar si cineasti precum Spike Lee sau Steven Spielberg, care sa organizeze ateliere de cinema.

 

– Continua bombardarea lui Donald Trump: „Chaplin insusi n-ar fi primit in America lui Trump“, afirma Robert De Niro, intr-un speech in care a atacat politica noii administratii americane. „Noi toti, care lucram in industria filmului, ii suntem datori lui Charlie Chaplin, un emigrant care n-ar trece de noile reguli anti-imigratie extreme. Sper ca nu-l tinem departe de Statele Unite pe viitorul Chaplin.“

 

– Filarmonica din Dresda a anuntat pentru data de 3 iunie doua concerte simultane de o parte si de alta a frontierei dintre Statele Unite si Mexic, pentru a protesta contra cunoscutului proiect al lui Donald Trump de a realiza un zid intre cele doua tari.

 

– Michael Parks, actor cunoscut ca fiind un obisnuit al lui Tarrantino, Robert Rodriguez sau Kevin Smith si care a aparut in Twin Peaks si in Kill Bill, a incetat din viata la varsta de 77 de ani.

 

– Judge Dredd, starul revistei BD britanice 2000 AD si erou a doua filme, va avea parte de propria lui serie TV, Judge Dredd: Mega-City One, care va fi inzestrata cu un buget consistent.

 

– Un alt erou popular de BD, Hellboy, star a doua filme realizate de Guillermo Del Toro, revine si el. Practic, seria Hellboy va trece printr-un reboot. Del Toro nu mai face parte din proiect, iar Hellboy nu va mai fi jucat de Ron Perlman, ci de David Harbour, starul seriei TV Stranger Things.

 

– In ciuda parerii multora, actorul de culoare Idris Elba „nu ar fi potrivit in rolul lui James Bond“, spune faimoasa actrita britanica Joanna Lumley. „Elba este extraordinar, dar nu cred ca e bun in acest rol, cu atat mai mult cu cat James Bond este foarte clar descris in cartile lui Fleming“, a explicat actrita care a si jucat intr-unul din filmele din seria Bond, On Her Majesty’s Secret Service. Iritand pe multi, si scriitorul si realizatorul TV Anthony Horowitz, care a preluat stafeta romanelor cu Agentul 007 de la Ian Fleming, este de aceeasi parere: „Idris Elba e putin cam prea dur pentru rol. Nu e legat de culoarea pielii, doar cred ca e prea de pe strada pentru Bond“.

Galerie
Comentarii
Adauga comentariu
Nume
Email
Subiect
Mesaj
Cartea romaneasca | Dan Lungu | Lucian Dan Teodorovici | Fara Zahar | Observator cultural | Gheoland | Teatrul Tineretului din Piatra Neamt |
Romania culturala | Ada Milea | Libraria Noi | Cuvantul | Vasile Ernu | Libraria Mihai Eminescu | Radio Romania Muzical | Centrul National al Dansului | Revista Orizont | Infocarte