Concertele trupei Nuf Said la Viena si Salzburg                                                   Romanul Marea petrecere, de Petre Barbu, tradus in slovena                                                  Poeziile Denisei Duran, traduse in Bulgaria                                                  EUROPAfest Summer Edition 2017                                                   Vladimir Cosma a compus muzica pentru filmul romanesc Octav                                                  „Omul multime“ – prima expozitie in Romania a artistilor Lolo & Sosaku                                                  De ce este Romania astfel? in discutie la Muzeul National al Literaturii Romane                                                  Festivalul BBC Proms in direct la Radio Romania Muzical                                                  Scriitorul Radu Niciporuc a trecut in nefiinta                                                  Veronica D. Niculescu citeste din O vara cu Isidor in Gradina Carturesti Verona                                                 
Nr.562, 10-04-2017
Newsletter
Introduceti adresa de Email pentru a va abona:
Nr.562, 10-04-2017
PE SCURT
Dragos Cojocaru

– Trailerul noii adaptari a romanului horror It al lui Stephen King a batut toate recordurile de vizionari pe YouTube:197 de milioane de vizionari in numai 24 de ore. Este cel mai vizionat trailer de pana acum, mult peste vechiul detinator al recordului, Fast and Furious 8, cu numai 139 de milioane de vizionari.

 

– Nu, Terminatorul nu e terminat, asigura Arnold Schwarzenegger, dupa ce studiourile Paramount au anuntat ca renunta sa realizeze un episod din aceasta saga. „Da, vreau sa fac alt Terminator“, spune Arnold, intr-un interviu pentru site-ul Fandango. „Daca Paramount nu mai vrea, sunt alte 15 studiouri interesate. {i nu uitati ca, dupa 2018, James Cameron primeste inapoi drepturile asupra francizei. Sunt de acord cu un nou Terminator, dar numai daca povestea este buna. Intre timp, lucrez la intoarcerea lui Conan Barbarul si la continuarea lui Twins. Nu si la continuarea lui Politist la gradinita!

 

– In cele din urma, asa cum se anuntase, Bob Dylan si-a primit Nobelul pentru literatura weekendul trecut, la Stockholm. Decernarea survine la capatul a cinci luni de la anuntul oficial, timp in care povestea, spune media occidentala, „s-a transformat in farsa“ dupa ce Dylan nu s-a grabit deloc sa vina sa isi ridice premiul controversat. In cele din urma, totul s-a rezolvat discret, chiar pe 1 aprilie

 

– Celebra actrita americana Doris Day a imbatranit doi ani peste noapte: a descoperit chiar in ajunul zilei de nastere ca este, de fapt, nascuta pe 3 aprilie 1922, in loc de 1924. „Totdeauna am susti­nut ca varsta nu este decat un numar si n-am acordat atentie decat aniversarilor, dar e, totusi, bine ca stiu ce varsta am“, a comentat Doris Day.

 

– Desi intentiona altceva, Daniel Craig s-a lasat convins de producatoarea Barbara Broccoli sa joace pentru a cincea oara rolul agentului 007. Se zvoneste ca pretul platit pentru a-l convinge ar fi fost de 150 de milioane de dolari, un salariu cu adevarat gigantic. Filmarile la noul James Bond ar trebui sa inceapa spre finalul acestui an.

 

– Regizorul Roman Polanski tot nu a reusit sa scape de povestea cu violul de acum 40 de ani, dupa ce luni un judecator american a refuzat cererea acestuia de a reveni in SUA fara posibilitatea de a fi arestat, pentru a lamuri, odata pentru totdeauna, aceasta afacere.

 

– Creatorii unei benzi desenate numite The Rook si publicate in 1977 l-au acuzat pe Stephen King de plagiat si ii cer daune de 500 de milioane de dolari. Ei sustin ca Stephen King le-a furat personajul principal si l-a folosit in seria de mare succes The Dark Tower, pe care scriitorul american o considera cea mai valoroasa creatie a sa. Povestea survine chiar inainte de lansarea, in august, a unei prime si mult asteptate adaptari cinematografice a primului roman din serie.

Galerie
Comentarii
Adauga comentariu
Nume
Email
Subiect
Mesaj
Cartea romaneasca | Dan Lungu | Lucian Dan Teodorovici | Fara Zahar | Observator cultural | Gheoland | Teatrul Tineretului din Piatra Neamt |
Romania culturala | Ada Milea | Libraria Noi | Cuvantul | Vasile Ernu | Libraria Mihai Eminescu | Radio Romania Muzical | Centrul National al Dansului | Revista Orizont | Infocarte