Laureatul Premiului Strega 2017, in Biblioteca Polirom: Paolo Cognetti, Cei opt munti                                                  Petrecere in oras: luna august la Fundatia Calea Victoriei ;)                                                  Concertele trupei Nuf Said la Viena si Salzburg                                                   Romanul Marea petrecere, de Petre Barbu, tradus in slovena                                                  Poeziile Denisei Duran, traduse in Bulgaria                                                  EUROPAfest Summer Edition 2017                                                   Vladimir Cosma a compus muzica pentru filmul romanesc Octav                                                  „Omul multime“ – prima expozitie in Romania a artistilor Lolo & Sosaku                                                  De ce este Romania astfel? in discutie la Muzeul National al Literaturii Romane                                                  Festivalul BBC Proms in direct la Radio Romania Muzical                                                 
Nr.562, 10-04-2017
Newsletter
Introduceti adresa de Email pentru a va abona:
Cele mai tari festivaluri muzicale din Europa
Dragos Cojocaru

Un calendar ale eveni­mentelor muzicale in­tocmit de ziarul „The Guardian“.– Festivalul OFF – Polonia

Este un festival mic, ce are loc la Katowice si care a reusit sa isi atraga o audienta internationala gratie unei selectii curajoase de artisti: de la headlineri precum PJ Harvey sau Feist, la vedeta pop suedeza Anna von Hausswolff sau Anna Meredith, compozitoare de muzica clasica reprofilata pe mu­zi­ca electronica.

Intre 4-6 august/ 65 euro/ off-festival.pl

 

– Into the Valley – Estonia, Suedia, Africa de Sud

S-a lansat discret, in 2015, ca festival de muzica electronica in Suedia. Azi el reprezinta o serie de evenimente ce debuteaza la sfar­situl lunii iunie la o cariera din Rummu, Estonia, urmat de weekenduri muzicale la o fabrica abandonata din Stora Vika, Suedia, si, in ianuarie 2018, de un festival la Cape Town.

Estonia: 29 iunie – 1 iulie/ 175 euro; Suedia: 10-12 august/ 175 euro; Africa de Sud: 26-27 ianuarie 2018/ 81 euro/ musicgoes­further.com

 

– Melt – Germania

Este cunoscut ca un maraton

de muzica nonstop, ce dureaza de sambata dimineata pana in dupa-amiaza zilei de luni. Festivalul, care isi serbeaza cea de-a 20-a aniversare, este considerat drept „epic“ si strange cam 20.000 de fani ai muzicii tehno si

electronice.

Intre 14-16 iulie/ 164 euro/ meltfestival.de

 

– Nuit Sonores – Franta

Alt festival de muzica electronica ajuns anul acesta la cea de-a 15-a editie. Dureaza cinci zile si se tine in 40 de locuri din orasul Lyon.

 

Intre 23-28 mai/ 164 euro pentru patru nopti si trei zile/ nuits-sonores.com

 

 – Primavera Sound – Portugalia si Spania

 

Se tine in Barcelona si, din 2012, in Porto si atrage fani din intreaga Eu­ropa. Editia din Barcelona du­reaza sase zile, cea din Porto numai trei.

Barcelona: 31 mai – 4 iunie/ 230 euro; Porto: 8-10 iunie/ 130 euro/ primaverasound.com

 

 

 – Lowlands – Olanda

 

Anul acesta, festivalul, prezentat de publicatia online „Line of Best Fit“ drept „no lads, no kids, no trouble, no problem“, aniverseaza 25 de ani de existenta. Lowlands inseamna trei zile de arte vizuale, muzica, film si evenimente performance care strang in jur de 55.000 de spectatori. Festivalul este conceput aproape ca un micro oras, cu propria lui statie de radio, ziar si moneda proprie.

 

18-20 august/ 216 euro/ lowlands.nl

 

– Meakusma – Belgia

 

Cel mai de nisa festival de pe lista, el se recomanda drept „trei zile ce serbeaza inclasificabilul prin mu­zica, instalatii artistice si lecturi“. Un festival ce ajunge la a doua editie anul acesta.

 

8-10 septembrie/ de la 60 de euro/ meakusma-festival.be

 

– UVA Festival – Spania

 

Un festival nou si mic ce se tine intr-o manastire din secolul al XII-lea din Ronda, Andaluzia.

 

2-4 iunie/ de la 120 de euro/ Facebook

 

– Outlook – Croatia

 

Un festival ce s-a maturizat de la prima editie de acum zece ani si care atrage in special studenti si care se tine intr-un fort abandonat, in faimoasa statiune Pula.

 

Intre 7-10 septembrie/ de la £141/ outlookfestival.com

 

– Flow – Suedia

 

A crescut dintr-un mic eveniment de club, iar astazi atrage in jur de 75.000 de oameni intr-o zona din jurul unei uzine din Helsinki transformata intr-un ambient frumos luminat, propice pentru mu­zica si arte vizuale. Alaturi de muzica, mancarea este si ea ve­deta a festivalului, la care participa si 40 de mari restaurante ce pun accentul pe produse alimentare produse locale, inclusiv multa bucata­rie vegana.

 

Intre 11-13 august/ de la 155 de euro/ flowfestival.com

Galerie
Comentarii
Adauga comentariu
Nume
Email
Subiect
Mesaj
Cartea romaneasca | Dan Lungu | Lucian Dan Teodorovici | Fara Zahar | Observator cultural | Gheoland | Teatrul Tineretului din Piatra Neamt |
Romania culturala | Ada Milea | Libraria Noi | Cuvantul | Vasile Ernu | Libraria Mihai Eminescu | Radio Romania Muzical | Centrul National al Dansului | Revista Orizont | Infocarte