Despre filosofia prima de al-Kindi, la Cluj                                                  Dan Ciupureanu despre Omar si diavolii, la Iasi                                                  Jazz live cu Whiskydenker la Hangariada                                                  Expozitia „Orase in dialog: Bucuresti – Viena“                                                  Evenimente POLIROM JUNIOR la Sotron. Targ de carti, jocuri si distractii                                                  Seara literara cu scriitorul Gheorghe Sasarman la ICR Berlin                                                  Editura Polirom la Bookfest 2017                                                  Festivalul Filmului European saluta viitoarea capitala europeana a culturii                                                  Despre Eminescu si literatura italiana, la Salonul Intenational de Carte de la Torino                                                   11 trupe internationale si 4 zile de jazz, in iulie, la poalele Muntilor Semenic                                                 
Nr.599, 20-03-2017
Newsletter
Introduceti adresa de Email pentru a va abona:
Nr.599, 20-03-2017
PE SCURT
Dragos Cojocaru

– Spectacolul Another Brick In The Wall – L’Opera (despre care am scris in numarul precedent) s-a bucurat de mare succes la premiera de la Opera din Montréal, sambata trecuta. Pe scena, la final, a urcat insusi Roger Waters, autorul faimosului disc al lui Pink Floyd, The Wall, care sta la baza acestei transpuneri pentru opera clasica. 

– Doua statui uriase au fost descoperite pe 9 martie in apropierea templului lui Ramses al II-lea, in Egipt, de o echipa arhe­o­logica germano-egipteana.

 

– Nu mai putin de 166 de lucrari realizate de Pablo Picasso au fost imprumutate muzeului din Malaga de catre un nepot al artistului pentru o expozitie temporara ce va dura trei ani. Muzeul din Malaga, orasul natal al lui Picasso, este cel mai vizitat de Andaluzia, dar este modest fata de muzeele Picasso din Paris si Barcelona.

 

– Dupa o lupta politico-judiciara ce a durat trei ani, guvernul socialist al Portugaliei a ajuns la un acord cu casa de licitatii Christie’s pentru anularea scoaterei la vanzare a unei colectii de 85 de opere ale faimosului pictor spaniol Joan Miró. Colectia, ce apartine statului portughez, a fost scoasa la licitatie de catre precedenta guvernare, o actiune ce a fost contestata la tribunal de catre opozitie.

 

– Regizorul Ridley Scott este decis „sa stoarca“ pana la capat vechile sale succese de cinema. Mai nou, este pregatit sa realizeze o continuare a celebrului Gladiatorul, film din 2000, care i-a adus un Oscar lui Russel Crowe. Scott sustine ca, desi personajul jucat de Crowe a murit in film, „exista un mod de a-l reinvia“.

 

– In acest timp, Ridley Scott pune tusele finale noului film din seria Alien, Alien: Covenant, ce va avea premiera pe 10 mai. El are pregatite inca doua continuari, dar sustine ca „daca vreti cu adevarat o franciza, pot sa fac sase continuari. De data aceasta, nu am chef sa mai opresc seria“.

 

– The Who si-a asigurat o rezidenta restransa la faimosul Caesars Palace din Las Vegas, unde, dupa modelul altor mari vedete (Celine Dion, Elton John sau Rod Stewart), va incepe sa canta de pe 29 iulie. Pentru moment, The Who va oferi doar sase concerte la Las Vegas, dupa care isi va continua turneul mondial.

 

– Tom Hanks revine ca producator TV cu o noua miniserie dramatica pe HBO, care se va inspira din lupta in alegerile americane din 2016 intre Hillary Clinton si Donald Trump. Seria se bazeaza pe o carte in pregatire de Mark Halperin si John Heilemann.

 

– Ed Sheeran este noua forta care domina topurile pop din lume. Albumul lui, Divide, conduce la vanzari in Australia, unde noua piese concureaza si in Top 10 pentru single-uri, este campion la vanzari in topurile americane si in cele britanice. Numai in SUA, Sheeran a vandut 451.000 de albume.

Galerie
Comentarii
Adauga comentariu
Nume
Email
Subiect
Mesaj
Cartea romaneasca | Dan Lungu | Lucian Dan Teodorovici | Fara Zahar | Observator cultural | Gheoland | Teatrul Tineretului din Piatra Neamt |
Romania culturala | Ada Milea | Libraria Noi | Cuvantul | Vasile Ernu | Libraria Mihai Eminescu | Radio Romania Muzical | Centrul National al Dansului | Revista Orizont | Infocarte