Despre filosofia prima de al-Kindi, la Cluj                                                  Dan Ciupureanu despre Omar si diavolii, la Iasi                                                  Jazz live cu Whiskydenker la Hangariada                                                  Expozitia „Orase in dialog: Bucuresti – Viena“                                                  Evenimente POLIROM JUNIOR la Sotron. Targ de carti, jocuri si distractii                                                  Seara literara cu scriitorul Gheorghe Sasarman la ICR Berlin                                                  Editura Polirom la Bookfest 2017                                                  Festivalul Filmului European saluta viitoarea capitala europeana a culturii                                                  Despre Eminescu si literatura italiana, la Salonul Intenational de Carte de la Torino                                                   11 trupe internationale si 4 zile de jazz, in iulie, la poalele Muntilor Semenic                                                 
Nr.558, 13-03-2017
Newsletter
Introduceti adresa de Email pentru a va abona:
Apus de Wolverine, pe marile ecrane
Dragos Cojocaru

Cu Logan, ultimul film din franciza inspirata de comicsurile cu mutantii X-Men, realizatorii se despart definitiv de doua personaje, profesorul Xavier si, mai ales, Wolverine, jucat de Hugh Jackman.Vreme de 17 ani, Hugh Jackman a trait alaturi de Wolverine. Rolul acestui mutant extrem de popular in randurile amatorilor de comicbooks  cu supereroi l-a transformat in star, in 2000, pe necunoscutul, pe atunci, actor australian.

 

Din 2000 incoace, Hugh Jackman l-a mai jucat de noua ori pe Wolverine, de sase ori in filmele X-Men si de trei ori in filmele „solo“, in care Wolverine a fost eroul principal. Un record de longevitate printre supereroi.

 

Cu Logan, ultimul film din serie, ce cunoaste in prezent un mare succes de public si de critica, Hugh Jackman se desparte de acest personaj care si-a lasat amprenta pe cultura populara a ultimelor doua decenii.

 

Interesant: la prima proba pentru Wolverine, Jackman a picat si a fost preferat Dougray Scott. A primit rolul noua luni mai tarziu, dupa ce Scott s-a retras, prins de filmarile la Misiune: Imposibila 2.

 

In urmatorii 17 ani, Jackman recunoaste ca s-a intrebat de multe ori ce l-ar putea motiva, ca actor, sa continue sa-l joace pe Wolverine. Raspunsul l-a gasit intr-o discutie cu Jerry Seinfeld, despre faptul ca acesta a oprit serialul care l-a facut faimos. In acel moment, spune Jackman, a in­teles ca mai are un singur lucru de oferit lui Wolverine: un final.

 

Iar acest final a fost sugerat de alta discutie, de data aceasta cu scenaristul si regizorul James Mangold: un ultim film cu Wolve­rine, mult mai intim si mai sumbru. „N-as fi facut acest film daca nu as fi stiut ca va fi finalul pentru Wolverine“, spune actorul.

 

In acest timp, seria de filme X-Men va continua cu un al saptelea episod, considerat nenecesar de unii. Dar fara Hugh Jackman, desi foarte multi fani, printre care si actorul Ryan Reynolds, ar vrea sa il vada aparand si in alte filme din acest univers inepuizabil.

 

Exista si o modalitate: in universul X-Men exista o cronologie alternativa in care Wolverine ar putea fi reinviat. Pe de alta parte, Jackman a mai spus de cateva ori ca i-ar placea sa apara, ca Wolve­rine, intr-un film din seria Aven­gers. Dar, cu toate acestea, el insista ca a terminat definitiv cu personajul.

 

„Stiu ca suna cam ciudat din partea unui australian, dar, la un moment dat, e timpul sa parasesti petrecerea. E timpul sa merg acasa“, declara Jackman.

Galerie
Comentarii
Adauga comentariu
Nume
Email
Subiect
Mesaj
Cartea romaneasca | Dan Lungu | Lucian Dan Teodorovici | Fara Zahar | Observator cultural | Gheoland | Teatrul Tineretului din Piatra Neamt |
Romania culturala | Ada Milea | Libraria Noi | Cuvantul | Vasile Ernu | Libraria Mihai Eminescu | Radio Romania Muzical | Centrul National al Dansului | Revista Orizont | Infocarte