Concertele trupei Nuf Said la Viena si Salzburg                                                   Romanul Marea petrecere, de Petre Barbu, tradus in slovena                                                  Poeziile Denisei Duran, traduse in Bulgaria                                                  EUROPAfest Summer Edition 2017                                                   Vladimir Cosma a compus muzica pentru filmul romanesc Octav                                                  „Omul multime“ – prima expozitie in Romania a artistilor Lolo & Sosaku                                                  De ce este Romania astfel? in discutie la Muzeul National al Literaturii Romane                                                  Festivalul BBC Proms in direct la Radio Romania Muzical                                                  Scriitorul Radu Niciporuc a trecut in nefiinta                                                  Veronica D. Niculescu citeste din O vara cu Isidor in Gradina Carturesti Verona                                                 
Nr.561, 04-04-2017
Newsletter
Introduceti adresa de Email pentru a va abona:
Voi n-ati intrebat, FARA ZAHAR va raspunde
Totul incepe cu un salut
Bobi

O sa spuneti ca iar am venit cu o poveste inventata.Ca, daca ar fi fost reala, ar fi trebuit sa existe inca macar doua surse care sa o confirme. Eu, in schimb, stiu si de ce anume nu exista celelalte doua surse. Fiindca odata ajunsa pu­blica, aceasta intamplare ar fi pus reflectorul pe micuta comunitate rurala in cauza, iar de aici pana la a se afla ca mai toti primesc ajutor social din partea primariei, fara sa si efectueze orele de munca aferente, ar mai fost doar un pas. Eu am aflat de la o babuta de incredere de la care cumpar oua fara bon fiscal.

 

Intr-o duminica, in gradina lui tata X (nu-i pot divulga identitatea) s-a auzit o bufnitura meta­lica. Se pare ca, in urma ciocnirii cu un asteroid, un OZN cazuse pe pamantul femeii. Buimac si inca neobisnuit cu gravitatia noastra, extraterestrul a iesit afara. Verde, cu ochi mari si gura mica, cu maini lungi si subtiri si un fel de minitrompa de elefant pe post de nas, pe care a inceput imediat sa o agite prin aer. Tata X s-a uitat la el si, din instinct de conservare, si-a facut o cruce mare, cu gesturi ample si deloc grabite, pentru a fi sigura ca i se activeaza scutul de protectie mistica. Apoi, ca orice om care isi apara interesul imobiliar, a intrebat: ce crucea ma-tii cauti in gradina mea?

 

El nu primise instructajul pri­vind gesturile de salut de pe Terra, fiindca nu era preconizat sa cada pe ea, asa ca na, a improvizat si el ca tot extraterestrul, raspunzand prin imitarea semnului crucii. Lucru care se pare ca a functionat, tata X concluzionand ca nu conteaza de unde vii, atat timp cat esti crestin. Hai in casa, ti-o fi foame.

 

Mamaliga era inca calda, asa ca in cinci minute crestinului verde i s-a intins in fata o masa copioasa, cu carne de la borcan, ochiuri si salata de varza murata. Dar trompa lui se tot lungea in directia plitei, pe care clocotea de zor fiertura pentru porc. I se parea cel mai apetisant miros din toata galaxia. Obisnuit sa reziste la temperaturi mai mari decat poate duce organismul uman, si-a bagat botul in ceaun si a halit pe nerasuflate cam un sfert. Tata X nu s-a suparat, obisnuita fiind cu hachitele culinare ale nepotilor ei de la oras.

 

Y, mecanicul, a reparat caroseria botita a ozeneului, spunand ca tabla seamana cu cea de ARO. Apoi a vopsit peticeala cu solutie din aia cu care se boieste portita de la gura sobei. Vehiculul spatial s-a inaltat cu greu, din cauza sacilor de cartofi si a celor de tarate, ingredientele cu care omu­letul nostru verde vrea sa dea lovitura, deschizandu-si un restaurant pe planeta lui.

Comentarii
Adauga comentariu
Nume
Email
Subiect
Mesaj
Cartea romaneasca | Dan Lungu | Lucian Dan Teodorovici | Fara Zahar | Observator cultural | Gheoland | Teatrul Tineretului din Piatra Neamt |
Romania culturala | Ada Milea | Libraria Noi | Cuvantul | Vasile Ernu | Libraria Mihai Eminescu | Radio Romania Muzical | Centrul National al Dansului | Revista Orizont | Infocarte