Concertele trupei Nuf Said la Viena si Salzburg                                                   Romanul Marea petrecere, de Petre Barbu, tradus in slovena                                                  Poeziile Denisei Duran, traduse in Bulgaria                                                  EUROPAfest Summer Edition 2017                                                   Vladimir Cosma a compus muzica pentru filmul romanesc Octav                                                  „Omul multime“ – prima expozitie in Romania a artistilor Lolo & Sosaku                                                  De ce este Romania astfel? in discutie la Muzeul National al Literaturii Romane                                                  Festivalul BBC Proms in direct la Radio Romania Muzical                                                  Scriitorul Radu Niciporuc a trecut in nefiinta                                                  Veronica D. Niculescu citeste din O vara cu Isidor in Gradina Carturesti Verona                                                 
Newsletter
Introduceti adresa de Email pentru a va abona:
Home
 » 
Stiri
Veronica D. Niculescu citeste din O vara cu Isidor in Gradina Carturesti Verona

Joi, 20 iulie, la ora 18.30, in Gradina Carturesti Verona din Bucuresti (Str. Pictor Arthur Verona, nr. 13-15), Veronica D. Niculescu va citi fragmente din primul sau roman pentru copii, O vara cu Isidor, aparut de curand in colectia „Junior“ a Editurii Polirom, editie ilustrata, disponibila si in format digital.

Despre incredibila evadare a condorului Isidor de la Zoo, povestita chiar de el si de salvatoarea sa, Serena, vor vorbi Ioana Baldea Constantinescu, Alina Purcaru si Bogdan-Alexandru Stanescu.
 
O fetita de 13 ani din Bucuresti se hotaraste sa-l salveze pe condorul Isidor, cel mai batran locatar de la Zoo Baneasa, dupa ce vede la televizor stirea despre moartea cimpanzeului, veteranul de pana atunci al gradinii. Dar ce te faci cand reusesti sa eliberezi o pasare care nu mai stie sa zboare? Fetita aduce condorul acasa, unde il ascunde o vreme, si descopera lucruri fascinante despre el. Apoi cei doi fug impreuna la Sinaia. La munte, in locul care seamana cu casa de demult a condorului, ea spera sa-l invete sa zboare din nou si sa-l elibereze cu adevarat, in timp ce legatura dintre ei devine tot mai puternica. 
 
Veronica D. Niculescu este scriitor si traducator. A publicat trei volume de proza scurta: Adeb, Orchestra portocalie si Rosu, rosu, catifea; cartile-pereche Simfonia animaliera si Hibernalia; Basmul Printesei Repede-Repede si Cad castane din castani (in colaborare cu Emil Brumaru); si romanul Spre vai de jad si salbatie. A tradus peste treizeci de volume din limba engleza, din opera lui Vladimir Nabokov, Samuel Beckett, Don DeLillo, Siri Hustvedt, Eowyn Ivey, Lydia Davis, Tracy Chevalier. Locuieste in Bucuresti impreuna cu sotul ei, o multime de flori adevarate si cateva animale imaginare.
 
Editura Polirom a lansat la finele anului 2016 colectia „Junior“, coordonata de Bogdan-Alexandru Stanescu, proiect editorial ce se adreseaza juniorilor de toate varstele. Acestia vor gasi aici carti de aventuri, romane fantasy, carti ilustrate, semnate de nume mari ale literaturii universale actuale. Elif Shafak, Sophie Kinsella sau Ian McEwan sunt autori deja indragiti de publicul romanesc, public care are acum ocazia sa-i cunoasca si in ipostaza de autori de literatura young adult sau pentru copii. Colectia se adreseaza unui public tanar foarte variat, de la elevii de scoala primara si pana la tinerii de orice varsta.
 
In pregatire:
Ian McEwan, Visatorul
Edward Carey, Orasul gunoaielor. Partea a doua a trilogiei Iremonger 
Andy Mulligan, Povestea unui caine
Galerie
Comentarii
Adauga comentariu
Nume
Email
Subiect
Mesaj
Cartea romaneasca | Dan Lungu | Lucian Dan Teodorovici | Fara Zahar | Observator cultural | Gheoland | Teatrul Tineretului din Piatra Neamt |
Romania culturala | Ada Milea | Libraria Noi | Cuvantul | Vasile Ernu | Libraria Mihai Eminescu | Radio Romania Muzical | Centrul National al Dansului | Revista Orizont | Infocarte