Laureatul Premiului Strega 2017, in Biblioteca Polirom: Paolo Cognetti, Cei opt munti                                                  Petrecere in oras: luna august la Fundatia Calea Victoriei ;)                                                  Concertele trupei Nuf Said la Viena si Salzburg                                                   Romanul Marea petrecere, de Petre Barbu, tradus in slovena                                                  Poeziile Denisei Duran, traduse in Bulgaria                                                  EUROPAfest Summer Edition 2017                                                   Vladimir Cosma a compus muzica pentru filmul romanesc Octav                                                  „Omul multime“ – prima expozitie in Romania a artistilor Lolo & Sosaku                                                  De ce este Romania astfel? in discutie la Muzeul National al Literaturii Romane                                                  Festivalul BBC Proms in direct la Radio Romania Muzical                                                 
Newsletter
Introduceti adresa de Email pentru a va abona:
Home
 » 
Stiri
Ana, mon amour, de Calin Peter Netzer, in competitia internationala a Festivalului de Film de la Ierusalim

Festivalul International de Film de la Ierusalim se va desfasura in perioada 13 – 23 iulie 2017, la Cinemateca din Ierusalim.

Va fi prezentat filmul romanesc de lungmetraj  Ana, mon amour (2017, regia: Calin Peter Netzer) in competitia internationala a festivalului, alaturi de criticul de film Mihai Chirilov in perioada 14-16 iulie 2017, la programul de evenimente dedicate profesionistilor din domeniul cinematografiei organizate in cadrul festivalului.
 
Ana, mon amour (2017, 127 minute, subtitrare in limbile engleza si ebraica)
Co-productie Romania–Franta–Germania
Duminica, 16.07.2017, ora 19:45, Cinemateca din Ierusalim 
Joi, 20.07.2017, ora 16:15, Lev Smadar
Sambata, 22.07.2017, ora 20:00, Cinemateca din Ierusalim 
Regia: Calin Peter Netzer
Trailer oficial: https://www.youtube.com/watch?v=315_92dJyrY   
 
Sinopsis: Ana, mon amour este analiza unei povesti de dragoste, o incursiune atipica ce surprinde cele mai tensionate si delicate momente din evolutia unui cuplu. Toma si Ana se cunosc in facultate, se apropie rapid si incep o relatie de iubire care devine in scurt timp o lupta contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilarie, Ana are frecvent atacuri de panica, iar Toma isi asuma rolul de protector neconditionat. Desi pare sa detina controlul asupra relatiei, ani mai tarziu el se trezeste gravitand in jurul unei femei pe care nu o poate intelege, fortandu-se pana la limita in incercarea de a o salva. 
Filmul a fost distins cu Ursul de Argint  pentru cel mai bun montaj la Berlinala 2017.  
 
 
Mihai Chirilov este critic de film si directorul artistic al Festivalului International de Film Transilvania. A absolvit in 1994 Facultatea de Electronica din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti. In acelasi an incepe sa publice recenzii despre filme in revista „Dilema“. Este angajat la proaspat-infiintata publicatie lunara „ProCinema“, unde in scurt timp devine redactor-sef adjunct. A infiintat revista lunara de cultura alternativa „Re:publik“ – singura publicatie despre film, muzica & cultura urbana din Romania in perioada 2005-2008.
In 2002 – impreuna cu regizorul Tudor Giurgiu – pune bazele Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), cel mai bun festival de profil din Romania si unul dintre cele mai importante din estul Europei.
S-a ocupat de pagina de film a revistei „Cosmopolitan“ si a colaborat la revistele „Dilema veche“,„Observator cultural“ etc.
Incepand din 2006 organizeaza – impreuna cu ICR New York, Festivalul de film Tribeca si Festivalul Transilvania – festivalul anual de film romanesc desfasurat la Tribeca Cinemas din New York. Este invitat in juriile unor festivaluri de film de prestigiu, cum ar fi cel de la Berlin, Chicago, Gotteborg, Hong Kong, Karlovy Vary, Moscova, San Francisco etc. A sustinut prelegeri despre filmul romanesc la Barcelona, Londra, New York etc. si a curatoriat aproape toate editiile „Zilelor filmului britanic“ la Bucuresti. A participat la expozitiile colective Anatopismes (Institutul Cultural Francez din Bucuresti, 1996) si Bu York & Newcharest (Centrul Cultural Roman din New York, 1999). A tradus romane de Chuck Palahniuk aparute la editura Polirom.
 
 
Festivalul International de Film de la Ierusalim aniverseaza anul acesta 33 de ani de activitate, prima editie avand loc pe 17 mai 1984, la Cinemateca din Ierusalim. In cele zece zile de festival sunt proiectate in medie 150-200 de filme in cadrul sectiunilor: Panorama (productii internationale), Documentary Films, The Jewish Experience (filme care abordeaza subiecte precum identitatea evreiasca sau istoria evreilor), Spirit of Freedom (filme despre liberate si drepturile omului),Television Dramas, New Directors si Israeli Film (premiere ale productiilor israeliene). 
 
Printre invitatii de onoare ai Festivalului, de-a lungul anilor, se numara Warren Beaty, Marcello Mastroiani, Robert de Niro, Roberto Benigni, Jane Fonda, Michael Haneke, Claude Lelouch, Lucian Pintilie sau Roman Polanski.
Galerie
Comentarii
Adauga comentariu
Nume
Email
Subiect
Mesaj
Cartea romaneasca | Dan Lungu | Lucian Dan Teodorovici | Fara Zahar | Observator cultural | Gheoland | Teatrul Tineretului din Piatra Neamt |
Romania culturala | Ada Milea | Libraria Noi | Cuvantul | Vasile Ernu | Libraria Mihai Eminescu | Radio Romania Muzical | Centrul National al Dansului | Revista Orizont | Infocarte