Noaptea Literaturii Europene 2017 la Lisabona                                                  Bogdan-Alexandru Stanescu despre Copilaria lui Kaspar Hauser la Bucuresti                                                  Apparatus 22 la VIENNA BIENNALE 2017                                                  Literary Talk & Reading cu Florin Iaru la Carturesti Verona                                                  ISVOR. Constantin Brancusi                                                  L’Effet aquatique a primit Premiul TV5 MONDE, RFI Romania, Institut français de Roumanie al Juriului tinerilor francofoni                                                  Marius Oprea despre Neasemuita istorie a Imperiului Roman de Rasarit la Libraria Eminescu, Bucuresti                                                  Talk: Catherine de Zegher - Geta Bratescu: A Studio of One’s Own                                                  Smart Summer: 5 pasi ca sa devii mai istet vara asta!                                                  Bogdan-Alexandru Stanescu despre Copilaria lui Kaspar Hauser la Iasi                                                 
Newsletter
Introduceti adresa de Email pentru a va abona:
Home
 » 
Stiri
Cvartetul Giocoso din Viena, in concert la Bucuresti

Cvartetul Giocoso din Viena, unul dintre cele mai bune tinere ansambluri camerale la nivel mondial, revine la Bucuresti pentru un concert ce va avea loc joi, 22 iunie, de la ora 19, la Biserica Luterana din Bucuresti, str. Luterana, nr.2.

Cvartetul Giocoso reuneste in prezent doi violonisti romani, Sebastian Casleanu si Teofil Todica, o violista germana, Martha Windhagauer, si un violoncelist olandez, Bas Jongen, cu totii detinatori a numeroase premii pentru activitatea lor solistica.
 
In stagiunea 2016-2017, Cvartetul Giocoso face parte din programul New  Austrian Sound of Music (NASOM) al Ministerului Federal pentru Europa, Integrare si Afaceri Externe al Republicii Austria, fiind unul dintre ansamblurile promovate prioritar de Forumul Cultural Austriac, co-organizator al concertului cameral din 22 iunie.
 
Este inca o confirmare a valorii Cvartetului Giocoso, care in ultimii 6 ani a cucerit importante premii la nivel international, printre care premiul al doilea si premiul publicului la Concursul de muzica de camera de la Melbourne in 2015 si premiul special Jeunesses Musicales la Concursul ARD de la München, in 2016. 
 
Programul propus de Cvartetul Giocoso in concertul cameral de la Bucuresti cuprinde doua opusuri ale unor compozitori a caror viata a fost strans legata de Viena: Wolfgang Amadeus Mozart (Cvartetul KV 575 in re major) si Ernst Krenek (ultima parte din Cvartetul nr. 3 op.20), alaturi de un emblematic cvartet pentru impresionismul francez – Cvartetul in Fa major de Maurice Ravel. Este un program interpretat in 2017 si la Viena, Tokyo si Seul, unde Cvartetul Giocoso a sustinut mai multe concerte in ultima perioada.
 
Biletele la concertul Cvartetului Giocoso sunt disponibile in reteaua www.eventim.ro.
 
Radio Romania Muzical va inregistra acest concert care va putea fi ascultat in programele sale marti, 4 iulie, de la ora 19.30.
 
Co-organizatori: Forumul Cultural Austriac, Radio Romania Muzical, Biserica Evanghelica C.A. Bucuresti si Asociatia Museart.
 
Cvartetul Giocoso a fost infiintat in anul 2003; canta in actuala formula din anul 2014. Membrii sai au studiat in cadrul unui master la Viena, din 2011, sub indrumarea Cvartetului Artis. Cvartetul Giocoso a obtinut numeroase premii la concursuri din Austria (2011, 2012, 2014), Franta (2012), Australia (2015), Germania (2016). Cvartetul s-a perfectionat si in cadrul Academiei Europene de Muzica de Camera, alaturi de renumitii profesori Hatto Beyerle si Johannes Meissl. Insa nu numai atat: Cvartetul Giocoso a lucrat si cu membri ai unora dintre cele mai cunoscute cvartete la nivel international: Cvartetul Alban Berg, Cvartetul Talich, Cvartetul Ysaye. In stagiunea 2015-2016, Cvartetul Giocoso a debutat la Wigmore Hall din Londra si la Musikverein din Viena; a sustinut de asemenea un concert la Bucuresti, la Ateneul Roman. Pana in prezent, Cvartetul Giocoso a aparut pe scene importante din Germania, Austria, Marea Britanie, Franta, Italia, Olanda, Norvegia, Turcia, Romania, Elvetia. 
 
Pentru 2018, Cvartetul Giocoso pregateste un turneu in Australia, in compania celebrului mandolinist israelian Avi Avital. 
Violonistul Sebastian Casleanu, vioara I Cvartetul Giocoso (30 ani, nascut in Germania din parinti romani): „Draga public, noi suntem Cvartetul de coarde Giocoso, un cvartet international din Germania, Austria, Olanda, Romania, si va asteptam la concertul nostru pe 22 iunie, la Biserica Luterana, cu un program din Mozart, Ravel si Krenek. Pentru noi este o mare placere de fiecare data cand revenim in Romania sa intalnim un public atat de cald si primitor si cu atat mai mult este o placere sa revenim la Bucuresti si sa va revedem la concert!“
Galerie
Comentarii
Adauga comentariu
Nume
Email
Subiect
Mesaj
Cartea romaneasca | Dan Lungu | Lucian Dan Teodorovici | Fara Zahar | Observator cultural | Gheoland | Teatrul Tineretului din Piatra Neamt |
Romania culturala | Ada Milea | Libraria Noi | Cuvantul | Vasile Ernu | Libraria Mihai Eminescu | Radio Romania Muzical | Centrul National al Dansului | Revista Orizont | Infocarte