Noaptea Literaturii Europene 2017 la Lisabona                                                  Bogdan-Alexandru Stanescu despre Copilaria lui Kaspar Hauser la Bucuresti                                                  Apparatus 22 la VIENNA BIENNALE 2017                                                  Literary Talk & Reading cu Florin Iaru la Carturesti Verona                                                  ISVOR. Constantin Brancusi                                                  L’Effet aquatique a primit Premiul TV5 MONDE, RFI Romania, Institut français de Roumanie al Juriului tinerilor francofoni                                                  Marius Oprea despre Neasemuita istorie a Imperiului Roman de Rasarit la Libraria Eminescu, Bucuresti                                                  Talk: Catherine de Zegher - Geta Bratescu: A Studio of One’s Own                                                  Smart Summer: 5 pasi ca sa devii mai istet vara asta!                                                  Bogdan-Alexandru Stanescu despre Copilaria lui Kaspar Hauser la Iasi                                                 
Newsletter
Introduceti adresa de Email pentru a va abona:
Home
 » 
Stiri
Scriitori cu pisici. Eveniment dedicat iubitorilor de literatura si pisici la Carturesti Verona

Marti, 20 iunie, incepand cu ora 18:30, in Gradina Carturesti Verona din Bucuresti (Strada Pictor Arthur Verona, nr. 13-15), va avea loc un eveniment dedicat iubitorilor de literatura si pisici, prilejuit de lansare volumului Cartea pisicii, de Cristian Teodorescu si Mardale (ilustratii), aparut de curand la Editura Polirom.

Alaturi de autorii cartii, la eveniment vor participa Nora Iuga (care va povesti despre pisica Dracula, care i-a fost alaturi mai bine de 18 ani), Aurora Liiceanu (care va povesti despre Kaya, pisica sa nastrusnica, greu de scos din casa), Adina Dinitoiu (Literomania.ro), Andreea Chebac (Bookblog.ro, moderatoare), dar si pisica Ochi, cea care a trimis la Editura Polirom textul de mai jos:
 
Spuneti-mi Ochi. Fiindca n-am decat unul. Pe cel drept. Pe celalalt l-am pierdut intr-un lan de porumb unde m-a aruncat o femeie... Cand m-am apucat sa scriu aceste povesti sau ce-or fi ele, am facut-o pentru mine si pentru pisicile cu care am intrat in contact. Daca nu le-as fi scris in romaneste, poate ca acum as fi fost bogata, dupa cum mi-a spus o prietena din America. Dar, cand Cristian vrea sa publice pe numele lui tot ce am scris eu, asta mi se pare scandalos. Chiar daca – aici trebuie sa-i dau si lui dreptate – nici un editor din Romania n-ar accepta sa intre in relatii contractuale cu o pisica, decat riscand sa fie taxat drept nebun. Drept care spun aici ca ii cedez lui Cristian Teodorescu drepturile mele de autor si tot ceea ce decurge din ele pentru acest roman, caruia el i-a dat numele Cartea pisicii.

Intrarea libera
 
Accesul cu pisici este strict permis.
 
Cristian Teodorescu s-a nascut la Medgidia, in 1954. A absolvit Facultatea de Filologie, sectia romana-engleza, a Universitatii din Bucuresti. A inceput sa scrie proza de la 14 ani, pentru revista „Vanatorul si pescarul sportiv“. A debutat editorial in antologia Desant ’83 (Cartea Romaneasca, 1983). In 1985 ii apare volumul de povestiri Maestrul de lumini, la Editura Cartea Romaneasca (reeditat in 2005), urmat in 1988 de romanul Tainele inimei, la aceeasi editura. In 1991 publica la Editura Alex Faust repovestit baietilor mei, Petre si Matei, apoi Povestiri din lumea noua (RAO, 1996), Ingerul de la benzinarie (povestiri, Paralela 45, 2002), Maestrul de lumini si alte povestiri (Curtea Veche, 2005) si romanele Medgidia, orasul de apoi (Cartea Romaneasca, 2009 ; Polirom, 2012) si Soseaua Virtutii. Cartea Cainelui (Cartea Romaneasca, 2015). A primit Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor (1986), Premiul Academiei Romane (1990), Premiul pentru proza scurta (1997) si Premiul pentru roman ale Uniunii Scriitorilor (2010), precum si alte premii ale unor ziare si reviste. Povestirile sale au fost traduse in Olanda, Franta, Statele Unite, Muntenegru, Polonia si Ungaria.
 
Octavian Mardale s-a nascut la Braila, in 1960. Din 1962 incepe maratonul de desen, aflat in plina desfasurare si azi. A absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“ din Bucuresti. Este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, avand numeroase expozitii personale si de grup in tara (Bucuresti, Braila, Focsani, Bacau, Cluj-Napoca; la Giurgiu si Garana – lucrari de arta monumentala) si in strainatate (Franta, Germania, Turcia, Japonia). Prezent cu lucrari de grafica, sculptura si arta decorativa in mai multe colectii particulare din tara si din strainatate. Dintre toate medaliile, diplomele si strangerile de mana, cel mai important premiu este cel in bani acordat lunar de revista „Catavencii“, publicatia de satira politica unde din 1990, fara intrerupere, activeaza ca grafician si director artistic.
Galerie
Comentarii
Adauga comentariu
Nume
Email
Subiect
Mesaj
Cartea romaneasca | Dan Lungu | Lucian Dan Teodorovici | Fara Zahar | Observator cultural | Gheoland | Teatrul Tineretului din Piatra Neamt |
Romania culturala | Ada Milea | Libraria Noi | Cuvantul | Vasile Ernu | Libraria Mihai Eminescu | Radio Romania Muzical | Centrul National al Dansului | Revista Orizont | Infocarte