Concert de jazz RAMONA HORVATH & FRIENDS, cu ocazia Zilei Internationale a Jazzului 2017                                                  Editie aniversara: Cinci fete ale modernitatii, de Matei Calinescu, la Polirom                                                  Clara Usón, via Skype, despre romanul Fiica Estului                                                  Cel de-al treilea volum al Istoriei comunismului din Romania se lanseaza la Oradea, Cluj si Timisoara                                                  Scriitorul lunii aprilie: Florin Lazarescu in dialog cu cititorii, la Iasi                                                  Scriitorul lunii aprilie: Florin Lazarescu in dialog cu cititorii, la Iasi                                                  Lucian Dan Teodorovici despre Cel care cheama cainii, la Cluj                                                  Premiera in Austria a filmului Fixeur semnat de Adrian Sitaru                                                  Florin Irimia in dialog la Bucuresti despre Misterul masinutelor chinezesti                                                  Seara de film german – Whisky cu vodca (Germania, 2009)                                                 
Newsletter
Introduceti adresa de Email pentru a va abona:
Home
 » 
Stiri
Un cal intra intr-un bar, de David Grossman, pe lista scurta a Man Booker International Prize

Scriitorul israelian David Grossman si-a intalnit cititorii din Romania in luna noiembrie a anului 2016, la Clubul Taranului, eveniment prilejuit chiar de aparitia romanului aflat pe lista scurta a prestigiosului premiu.

 
Romanul Un cal intra intr-un bar, de David Grossman, se afla pe lista scurta a Man Booker International Prize, anuntata in data de 20 aprilie 2017.
 
Un cal intra intr-un bar a aparut in colectia „Biblioteca Polirom“ (coordonata de Bogdan-Alexandru Stanescu), in anul 2015, traducere din limba ebraica de Gheorghe Miletineanu, si este disponibil si in editie digitala.
 
David Grossman este autorul bestsellerului Pana la capatul pamantului (doua editii la Polirom), roman distins in 2009 cu premiul Albatros, acordat de Fundatia Günter Grass din Germania, si in 2011 cu premiile Médicis étranger si JQ-Wingate, o cutremuratoare poveste despre iubire si prietenie, in care istoria intervine mereu cu brutalitate in destinul oamenilor.
 
Despre Un cal intra intr-un bar
„Un numar de stand-up comedy atat de straniu, ca-ti rascoleste cele mai ascunse resorturi ale sufletului. Terifiant si seducator in acelasi timp, romanul lui Grossman lasa sa se vada, prin tehnica literara a unui virtuoz, o vulgaritate frapanta cum numai un act purificator poate fi.“ („Haaretz“)
 
„David Grossman surprinde cu o lectie profunda despre mecanismele emotiei si, in acelasi timp, spune o poveste de o frumusete ce-ti da fiori.“ („El País“) 
 
David Grossman (n. 1954) este unul dintre cei mai importanti autori israelieni, cunoscut comentator al politicii Israelului fata de Palestina si militant pentru recunoasterea Palestinei ca stat. A studiat filosofie si teatru la Universitatea Ebraica din Ierusalim, iar dupa ce si-a incheiat stagiul militar obligatoriu a lucrat la postul de radio Vocea Israelului. A publicat mai multe carti de fictiune si cateva de reportaje si interviuri. Dintre romanele sale mentionam Copii in zigzag (1994), Cineva cu care sa fugi de acasa (2000), Pana la capatul pamantului (2008, distins in 2009 cu Premiul Albatros, acordat de Fundatia Günter Grass) si Caderea din timp (2014), ultimele doua fiind traduse si la Editura Polirom. Printre numeroasele distinctii primite de autorul israelian se numara Premiul Bernstein pentru roman (1985, 1993), Premiul Sapir (2001), Premiul Bialik pentru literatura (2004), Premiul JQ-Wingate (2004, 2011) si Premiul Médicis étranger (2011). David Grossman este doctor honoris causa al Universitatii Catolice Leuven din Belgia si cavaler al Ordinului Artelor si Literelor, titlu acordat de Ministerul Culturii din Franta. Volumele lui Grossman au fost traduse in peste treizeci de limbi.
 
Ceilalti scriitori aflati pe lista scurta a Man Booker International Prize, 2017: Mathias Enard (Franta), Roy Jacobsen (Norvegia), Dorthe Nors (Danemarca), Amos Oz (Israel), Samanta Schweblin (Argentina).
 
Castigatorul va fi anuntat in data de 14 iunie 2017, la Londra. Mai jos, mai multe detalii:
http://themanbookerprize.com/news/man-booker-international-prize-2017-shortlist-announced
Galerie
Comentarii
Adauga comentariu
Nume
Email
Subiect
Mesaj
Cartea romaneasca | Dan Lungu | Lucian Dan Teodorovici | Fara Zahar | Observator cultural | Gheoland | Teatrul Tineretului din Piatra Neamt |
Romania culturala | Ada Milea | Libraria Noi | Cuvantul | Vasile Ernu | Libraria Mihai Eminescu | Radio Romania Muzical | Centrul National al Dansului | Revista Orizont | Infocarte