Despre filosofia prima de al-Kindi, la Cluj                                                  Dan Ciupureanu despre Omar si diavolii, la Iasi                                                  Jazz live cu Whiskydenker la Hangariada                                                  Expozitia „Orase in dialog: Bucuresti – Viena“                                                  Evenimente POLIROM JUNIOR la Sotron. Targ de carti, jocuri si distractii                                                  Seara literara cu scriitorul Gheorghe Sasarman la ICR Berlin                                                  Editura Polirom la Bookfest 2017                                                  Festivalul Filmului European saluta viitoarea capitala europeana a culturii                                                  Despre Eminescu si literatura italiana, la Salonul Intenational de Carte de la Torino                                                   11 trupe internationale si 4 zile de jazz, in iulie, la poalele Muntilor Semenic                                                 
Newsletter
Introduceti adresa de Email pentru a va abona:
Home
 » 
Stiri
Incep inscrierile pentru cea de-a 12-a editie Aristoteles Workshop

Dupa ce in anii trecuti a fost organizat in Transilvania, Bucovina si Maramures, atelierul de film documentar Aristoteles Workshop se muta in 2017 in Banat, in comuna Siria, din judetul Arad, locul de nastere al scriitorului Ioan Slavici. Editia a 12-a a workshopului se va desfasura in perioada 3 iulie – 5 august 2017.

Ca de obicei, sunt asteptati sa participe la acest atelier atat regizori, cat si operatori si editori, toate cele trei pozitii fiind importante in procesul de realizare a unui film documentar. Cei care doresc sa se inscrie o pot face deja aici. Data limita este 1 mai 2017.
 
Atelierul este organizat de 12 ani de actorul Dan Nutu, alaturi de Cristina Hoffman, care a facut parte din comitetul de selectie al festivalurilor de la Berlin si Cannes.
 
Aristoteles Workshop este dedicat tinerilor din intreaga Europa, cu experienta in domeniile regie, imagine si montaj, fiind un atelier anual de film documentar in care profesionisti ai industriei filmului european indruma 12 tineri in crearea propriului documentar. Programul ofera participantilor un triplu beneficiu: sa invete, sa produca un film si sa fie promovati ca cineasti.
 
Grupati in patru echipe a cate trei participanti internationali – un regizor, un operator si un monteur –, ei au la dispozitie 30 de zile pentru a finaliza un film documentar de maximum 30 de minute, deschis la elemente de fictiune. Evaluarea proiectelor va fi realizata de un juriu format din profesionisti internationali, la sfarsitul workshopului.
 
Editia a 12-a il are ca principal expert care ii va indruma pe participanti in perioada teoretica a atelierului pe documentaristul francez Thierry Garrel, care a fost sef al departamentului de film documentar al canalului ARTE France peste 20 de ani si sef al departamentului de Documentare si Arhiva al Institutului National al Audiovizualului (INA).
 
Atelierul este produs de actorul Dan Nutu, cel numit de criticul Tudor Caranfil „durul vulnerabil al cinematografiei anilor ’60“, cu o filmografie de peste 30 de titluri, printre care se numara Duminica la ora 6, de Lucian Pintilie si Diminetile unui baiat cuminte, de Andrei Blaier. Dan Nutu a prins gustul documentarelor in America, unde a montat documentare originale BBC pentru piata americana. Intors in Romania, in 2006, a infiintat Aristoteles Workshop impreuna cu Cristina Hoffman.
 
Cristina Hoffman a fost consultant pentru canalul de televiziune franco-german ARTE. A facut parte din comitetul de selectie si a fost delegata la festivalurile de film de la Berlin si de la Cannes, a organizat timp de 14 ani Festivalul Filmului German la Paris si a colaborat cu posturile de televiziune ZDF, ARD, ORF, FRANCE 5. In perioada 2010-2016 a fost director al Institutului Cultural Roman din Berlin.
 
De la prima editie Aristoteles Workshop, in 2006, si pana astazi, peste 140 de participanti au produs 40 de filme, dintre care mai mult de jumatate au fost selectionate si premiate la festivaluri de prestigiu: Cannes, Locarno, Leipzig, Nyon, IDFA Amsterdam, Namur, Montpellier, Sarajevo, Trieste, Chisinau, Varsovia, Tampere.
 
Tutorii, expertii, invitatii de prestigiu din industria filmului pe care AW i-a avut pana acum spun ca modul in care este structurat acest atelier este, pentru studentii care beneficiaza de el, un model unic in lumea atelierelor de film documentar.
 
Apelul la inscrieri este deschis pe site-ul www. aworkshop.org.
Galerie
Comentarii
Adauga comentariu
Nume
Email
Subiect
Mesaj
Cartea romaneasca | Dan Lungu | Lucian Dan Teodorovici | Fara Zahar | Observator cultural | Gheoland | Teatrul Tineretului din Piatra Neamt |
Romania culturala | Ada Milea | Libraria Noi | Cuvantul | Vasile Ernu | Libraria Mihai Eminescu | Radio Romania Muzical | Centrul National al Dansului | Revista Orizont | Infocarte