Laureatul Premiului Strega 2017, in Biblioteca Polirom: Paolo Cognetti, Cei opt munti                                                  Petrecere in oras: luna august la Fundatia Calea Victoriei ;)                                                  Concertele trupei Nuf Said la Viena si Salzburg                                                   Romanul Marea petrecere, de Petre Barbu, tradus in slovena                                                  Poeziile Denisei Duran, traduse in Bulgaria                                                  EUROPAfest Summer Edition 2017                                                   Vladimir Cosma a compus muzica pentru filmul romanesc Octav                                                  „Omul multime“ – prima expozitie in Romania a artistilor Lolo & Sosaku                                                  De ce este Romania astfel? in discutie la Muzeul National al Literaturii Romane                                                  Festivalul BBC Proms in direct la Radio Romania Muzical                                                 
Newsletter
Introduceti adresa de Email pentru a va abona:
Home
 » 
Stiri
Incep inscrierile pentru cea de-a 12-a editie Aristoteles Workshop

Dupa ce in anii trecuti a fost organizat in Transilvania, Bucovina si Maramures, atelierul de film documentar Aristoteles Workshop se muta in 2017 in Banat, in comuna Siria, din judetul Arad, locul de nastere al scriitorului Ioan Slavici. Editia a 12-a a workshopului se va desfasura in perioada 3 iulie – 5 august 2017.

Ca de obicei, sunt asteptati sa participe la acest atelier atat regizori, cat si operatori si editori, toate cele trei pozitii fiind importante in procesul de realizare a unui film documentar. Cei care doresc sa se inscrie o pot face deja aici. Data limita este 1 mai 2017.
 
Atelierul este organizat de 12 ani de actorul Dan Nutu, alaturi de Cristina Hoffman, care a facut parte din comitetul de selectie al festivalurilor de la Berlin si Cannes.
 
Aristoteles Workshop este dedicat tinerilor din intreaga Europa, cu experienta in domeniile regie, imagine si montaj, fiind un atelier anual de film documentar in care profesionisti ai industriei filmului european indruma 12 tineri in crearea propriului documentar. Programul ofera participantilor un triplu beneficiu: sa invete, sa produca un film si sa fie promovati ca cineasti.
 
Grupati in patru echipe a cate trei participanti internationali – un regizor, un operator si un monteur –, ei au la dispozitie 30 de zile pentru a finaliza un film documentar de maximum 30 de minute, deschis la elemente de fictiune. Evaluarea proiectelor va fi realizata de un juriu format din profesionisti internationali, la sfarsitul workshopului.
 
Editia a 12-a il are ca principal expert care ii va indruma pe participanti in perioada teoretica a atelierului pe documentaristul francez Thierry Garrel, care a fost sef al departamentului de film documentar al canalului ARTE France peste 20 de ani si sef al departamentului de Documentare si Arhiva al Institutului National al Audiovizualului (INA).
 
Atelierul este produs de actorul Dan Nutu, cel numit de criticul Tudor Caranfil „durul vulnerabil al cinematografiei anilor ’60“, cu o filmografie de peste 30 de titluri, printre care se numara Duminica la ora 6, de Lucian Pintilie si Diminetile unui baiat cuminte, de Andrei Blaier. Dan Nutu a prins gustul documentarelor in America, unde a montat documentare originale BBC pentru piata americana. Intors in Romania, in 2006, a infiintat Aristoteles Workshop impreuna cu Cristina Hoffman.
 
Cristina Hoffman a fost consultant pentru canalul de televiziune franco-german ARTE. A facut parte din comitetul de selectie si a fost delegata la festivalurile de film de la Berlin si de la Cannes, a organizat timp de 14 ani Festivalul Filmului German la Paris si a colaborat cu posturile de televiziune ZDF, ARD, ORF, FRANCE 5. In perioada 2010-2016 a fost director al Institutului Cultural Roman din Berlin.
 
De la prima editie Aristoteles Workshop, in 2006, si pana astazi, peste 140 de participanti au produs 40 de filme, dintre care mai mult de jumatate au fost selectionate si premiate la festivaluri de prestigiu: Cannes, Locarno, Leipzig, Nyon, IDFA Amsterdam, Namur, Montpellier, Sarajevo, Trieste, Chisinau, Varsovia, Tampere.
 
Tutorii, expertii, invitatii de prestigiu din industria filmului pe care AW i-a avut pana acum spun ca modul in care este structurat acest atelier este, pentru studentii care beneficiaza de el, un model unic in lumea atelierelor de film documentar.
 
Apelul la inscrieri este deschis pe site-ul www. aworkshop.org.
Galerie
Comentarii
Adauga comentariu
Nume
Email
Subiect
Mesaj
Cartea romaneasca | Dan Lungu | Lucian Dan Teodorovici | Fara Zahar | Observator cultural | Gheoland | Teatrul Tineretului din Piatra Neamt |
Romania culturala | Ada Milea | Libraria Noi | Cuvantul | Vasile Ernu | Libraria Mihai Eminescu | Radio Romania Muzical | Centrul National al Dansului | Revista Orizont | Infocarte