Noaptea Literaturii Europene 2017 la Lisabona                                                  Bogdan-Alexandru Stanescu despre Copilaria lui Kaspar Hauser la Bucuresti                                                  Apparatus 22 la VIENNA BIENNALE 2017                                                  Literary Talk & Reading cu Florin Iaru la Carturesti Verona                                                  ISVOR. Constantin Brancusi                                                  L’Effet aquatique a primit Premiul TV5 MONDE, RFI Romania, Institut français de Roumanie al Juriului tinerilor francofoni                                                  Marius Oprea despre Neasemuita istorie a Imperiului Roman de Rasarit la Libraria Eminescu, Bucuresti                                                  Talk: Catherine de Zegher - Geta Bratescu: A Studio of One’s Own                                                  Smart Summer: 5 pasi ca sa devii mai istet vara asta!                                                  Bogdan-Alexandru Stanescu despre Copilaria lui Kaspar Hauser la Iasi                                                 
Newsletter
Introduceti adresa de Email pentru a va abona:
Home
 » 
Stiri
Rapirea din Irak – re-enactment la Borderline Art Space

Vineri, 17 martie, de la orele 19.00 si 20.00, Borderline Art Space gazduieste performance-ul „Rapirea din Irak“, in regia Ioanei Paun, cu participarea actorilor Maria Popistasu, Paul Dunca si Alec Secareanu. Acest performance are loc in cadrul expozitiei Imaginarul colectiv ca rezultat al selectiei naturale a artistului vizual Catalin Rulea. Performance-ul a fost conceput in cadrul expozitiei Totul e regizat, care a avut loc la Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti in iarna anului 2016.

La data de 28 martie 2005, trei jurnalisti romani (Ovidiu Ohanesian, Sorin Miscoci si Marie Jeanne Ion), care se aflau in capitala irakiana pentru a realiza interviuri cu noii conducatori post-Saddam, au fost rapiti. Dupa ce au fost tinuti trei zile intr-un loc necunoscut din Bagdad, jurnalistii rapiti au fost transferati la 1 aprilie 2005 in beciul unei ferme, aflata la 15 km sud de capitala irakiana, fiind eliberati dupa 55 de zile.
 
Trei actori, interpretand jurnalistii romani, realizeaza un re-enactment al celebrei rapiri, un eveniment despre care nu vom putea sti daca a existat vreodata, dar despre care presa romana si angajati ai SRI au speculat scenarii.
 
„Rapirea din Irak“ este un exercitiu in care, colectiv, inventam realitati paralele, asemenea mass-media. Pentru o buna desfasurare a evenimentului, va recomandam sa va documentati legat de relatari despre episodul rapirii, din cele mai obscure surse cu putinta.
 
Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile. Va rugam sa confirmati participarea prin e-mail la office@borderlinespace.com.
 
Ioana Paun este regizor. A abordat in diverse circumstante artistice relatiile de putere in sistemul productiei de teatru. Productiile sale exploreaza, din perspectiva feminista, comportamentul uman in conditii feroce ale politicului, economicului sau ale sanatatii, printre care mentionam All Workers Go to Heaven, la Theatre Royal Stratford East (Londra), Inamicul poporului, la Teatrul Foarte Mic, sau Produse domestice, nominalizat la premiile AFCN pentru cel mai bun proiect de incluziune sociala. 
 
Borderline Art Space promoveaza arta contemporana produsa in diverse situatii sociale, politice si existentiale de granita si dezvolta discurs critic legat de problematici si poetici actuale. Borderline Art Space este interesat sa expuna atat artisti emergenti, cat si artisti cu o practica deja recunoscuta si, in timp ce contribuie la dezvoltarea structurii institutionale artistice, isi asuma, de asemenea, angajamentul pentru un rol educational.
 
Proiect sprijinit financiar de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale. Partener: Asociatia Culturala AltIasi. Sponsori: Mobexpert, Gramma Winery. Partener media: WINK.
Galerie
Comentarii
Adauga comentariu
Nume
Email
Subiect
Mesaj
Cartea romaneasca | Dan Lungu | Lucian Dan Teodorovici | Fara Zahar | Observator cultural | Gheoland | Teatrul Tineretului din Piatra Neamt |
Romania culturala | Ada Milea | Libraria Noi | Cuvantul | Vasile Ernu | Libraria Mihai Eminescu | Radio Romania Muzical | Centrul National al Dansului | Revista Orizont | Infocarte