Noaptea Literaturii Europene 2017 la Lisabona                                                  Bogdan-Alexandru Stanescu despre Copilaria lui Kaspar Hauser la Bucuresti                                                  Apparatus 22 la VIENNA BIENNALE 2017                                                  Literary Talk & Reading cu Florin Iaru la Carturesti Verona                                                  ISVOR. Constantin Brancusi                                                  L’Effet aquatique a primit Premiul TV5 MONDE, RFI Romania, Institut français de Roumanie al Juriului tinerilor francofoni                                                  Marius Oprea despre Neasemuita istorie a Imperiului Roman de Rasarit la Libraria Eminescu, Bucuresti                                                  Talk: Catherine de Zegher - Geta Bratescu: A Studio of One’s Own                                                  Smart Summer: 5 pasi ca sa devii mai istet vara asta!                                                  Bogdan-Alexandru Stanescu despre Copilaria lui Kaspar Hauser la Iasi                                                 
Newsletter
Introduceti adresa de Email pentru a va abona:
Home
 » 
Stiri
Festivalul de Film Romanesc de la Londra

In perioada 10-14 noiembrie 2016, la Londra se desfasoara cea de a XIII-a editie a Festivalului de Film Romanesc, sub titlul IMPREUNA SI SEPARAT. Festivalul de Film Romanesc de la Londra (FFR) este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate culturii romane in Marea Britanie.

Proiectiile au loc in spatiul uneia dintre cele mai cunoscute sali din centrul Londrei: cinematograful Curzon Soho.

Festivalul prezinta productii de exceptie ale efervescentei industrii de film romanesti: Bacalaureat (regia Cristian Mungiu), Ilegitim (regia Adrian Sitaru), Caini (regia Bogdan Mirica), Acasa la tata (regia Andrei Cohn), Marfa si banii (regia Cristi Puiu), Sieranevada (regia Cristi Puiu).

Sesiunile de intrebari si raspunsuri cu invitatii speciali din Romania sunt gazduite de jurnalistii britanici Ian Haydn Smith si Mike Phillips. Vor fi prezenti la proiectiile londoneze actorii Adrian Titieni (Bacalaureat, Ilegitim), Alexandru Papadopol (Acasa la tata, Marfa si banii), Ana Ciontea (Sieranevada) si Vlad Ivanov (Caini). 
„Festivalul de Film Romanesc de la Londra este un brand care a implinit treisprezece ani. Considerat un prilej de celebrare a culturii romane, FFR este o initiativa non-profit, sprijinta din punct de vedere financiar de granturi si sponsorizari. Istoria si succesul sau fac din Festivalul de Film Romanesc unul dintre evenimentele culturale romanesti majore ale anului in Marea Britanie. Este un eveniment de traditie, care se bucura de o audienta foarte dedicata“, declara Ramona Mitrica, director al festivalului.
Organizatorii Festivalului, compania britanica de management artistic Profusion International, acorda anual Bursa Profusion. Scopul bursei este de a promova filme bazate pe experienta din diaspora si de a incuraja dezvoltarea tinerilor care traiesc in comunitatile din afara tarii.
Programul detaliat al festivalului poate fi consultat aici: www.rofilmfest.com
Joi, 10 noiembrie, 6.10 pm Bacalaureat (regia Cristian Mungiu) 
Proiectie de gala urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri cu actorul Adrian Titieni
 
Vineri, 11 noiembrie, 6.40 pm Ilegitim (regia Adrian Sitaru) 
Proiectie urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri cu actorul Adrian Titieni 
 
Sambata, 12 noiembrie, 6.20 pm Caini (regia Bogdan Mirica) 
Premiera in Marea Britanie urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri cu actorul Vlad Ivanov
 
Duminica, 13 noiembrie, 3.20 pm Marfa si banii (regia Cristi Puiu)
Proiectie urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri cu actorul Alexandru Papadopol 
 
Duminica, 13 noiembrie, 6.20 pm Acasa la tata (regia Andrei Cohn) 
Premiera in Marea Britanie urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri cu actorul Alexandru Papadopol 
 
Luni, 14 noiembrie, 7.00 pm Sieranevada (regia Cristi Puiu) 
Proiectie de gala urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri cu actrita Ana Ciontea
Galerie
Comentarii
Adauga comentariu
Nume
Email
Subiect
Mesaj
Cartea romaneasca | Dan Lungu | Lucian Dan Teodorovici | Fara Zahar | Observator cultural | Gheoland | Teatrul Tineretului din Piatra Neamt |
Romania culturala | Ada Milea | Libraria Noi | Cuvantul | Vasile Ernu | Libraria Mihai Eminescu | Radio Romania Muzical | Centrul National al Dansului | Revista Orizont | Infocarte